Bönor ala Medelhavet

Bönor ala Medelhavet

Gröna Bönor ala Medelhavet är en riktig klassiker! Serveras gärna varmt och frsächt. Kan serveras med annat kött och med till exempel kokt fisk! Bönor är nyttiga då de hjälper till med vikten och motverkar cancer!

Ingredienser

  • salt
  • 4 kalvkötts kotletter (600g)
  • 1 msk olivolja
  • 100 g gullök
  • 1 hel vitlöks klyfta
  • 500 g tomater
  • 2 msk vegeta
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 msk hackad persilja

Instruktioner

Tid som behövs: 40 minuter

Här nedan kommer en beskrivande följd på hur ni kan fixa denna maträtten. Bilder är illustrationer och ej för denna rätt.

  1. Rengörning

    Rengör gröna bönor, klipp, tvätta och koka i saltat vatten i 15-20 minuter.

    Gröna bönor

  2. Kokning

    Koka löken i olivolja. Tillsätt vitlök, skalade tärnade tomater och strö över lite vegeta och låt koka i tio minuter.

    Kokning

  3. Rörning

    Rör i de rengjorda bönorna och strö med basilika och persilja.

    Röra

  4. Maträtten

    Slå kalvkötts kotletterna, salta och stek dem i het olja på varje sida i cirka 3 minuter. Servera därefter maträtten!

    Bönor ala Medelhavet

Information

Kategori: Huvudrätt
Kök: Kroatiskt
Portioner: 4

Tider:

Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 40 minuter

Näringsvärde:

Kalorier: 270 kcal

Annons