Körsbär tårta

Körsbär tårta

En fantastiskt körsbär tårta av enbart lokala, färska produkter och råvaror är givetvis alltid bäst. Denna körsbär tårta är en fantastisk upplevelse som bara måste upplevas. En rik och balansrik dessert eller efterrätt som smälter i munnen gör att man bara vill ha mer och mer av denna körsbär tårta inspirerad av lokal balkan mat.

Ingredienser Smördeg

  • 250 g vetemjöl
  • ½ msk fruktos
  • ½ tsk kanel
  • 2 äggulor
  • 150 g smör
  • Rivna citronskal
  • En nypa salt

Ingredienser Fyllning

  • 500 g körsbär
  • 2 msk fruktos
  • 100 g malda mandlar

Ingredienser Skum

  • 4 äggvitor
  • Några saltkorn
  • 2 äggulor
  • 2 bourbon vaniljsocker
  • 1 msk mjöl

Instruktioner

Tid som behövs: 1 timme och 10 minuter

  1. Mördegen

    För att förbereda mördegen blanda mjöl, fruktos, kanel, citronskal och en nypa salt. Tillsätt sedan kallt smör skuret i skivor och smula den väl med mjölet. Tillsätt därefter äggulorna och knåda degen.

  2. Kylning

    Svep in degen i plastfolie och platta till den en aning och låt den sedan vila i ett kylskåp i 1 timme.

  3. Rengöring

    Medan smördegen kyls rengör körsbären och ta ut stjärnorna. Strö dem sedan med fruktos eller fruktsocker eller något liknande som till exempel vaniljsocker.

  4. Gräddning

    Kavla ut den kylda degen mellan två ark av plastfolie av en diameter av 28 cm. Ta bort det översta lagret av folie och använda enbart det nedre lagret för att vända degen in i en smörad form. Ta bort folien och skär bort den överskjutande degen längs den övre kanten av formen. Hugg degen med en gaffel och grädda den i ugnen vid en temperatur 180°C i 15 minuter.

  5. Vispning

    För en skum liknande effekt av fyllning nummer 2 vispa äggvitorna med några korn av salt. Vispa sedan separat äggulorna med vaniljsocker och tillsätt mjöl samt häll i försiktigt äggvitorna som vispades separat.

  6. Dekoration

    När smördegen är halvfärdig i ugnen ta ut den och häll på fyllningarna med mald mandel, körsbär, skum och dekorera degen enligt önskemål.

  7. Bakning

    Fortsätt sedan att baka i ytterligare 20 minuter vid 180°C tills dess att fyllningen inte får en gyllengul färg. Om fyllningen också får färg sänk temperaturen till 160°C och om nödvändigt och vid behov låt stå i ugnen en liten stund till.

  8. Maträtten

    Njut av en fantastisk körsbär tårta.

Information

Kategori: Bakverk
Kök: Slovenskt
Portioner: 8

Tider:

Total tid: 1 timmar 10 minuter

Näringsvärde:

Annons