Ustipci (Munkar) lätt

Ustipci (Munkar) lätt

Ustipci (Munkar) lätt eller helt enkelt munkar som det kan heta på svenska är fin delikatess på Balkan. Äts av alla och gillas av alla. En perfekt aptitretare för alla människor.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 200 gr mjöl
  • 2-3 tsk bakpulver
  • salt
  • 1,5 dl yoghurt
  • olja för stekning

Instruktioner

Tid som behövs: 30 minuter

  1. Vispning

    Vispa ägget med yoghurt, salt och tillsätt mjöl och bakpulver så det blir en fin deg av det.

  2. Kavling

    Ta en kavel och kavla ut degen så den blir fingertjock och skär i fyrkanter.

  3. Upphettning

    Hetta upp oljan och sänk temperaturen omedelbart så ustipke (munkarna) inte steks för snabbt så de blir råa i mitten.

  4. Stekning

    Stek ustipke (munkarna) på svag värme tills de blir gyllenbruna.

  5. Maträtten

    Ta ut dem med en sked och servera gärna med Ajvar.

Information

Kategori: Bakverk
Kök: Montenegriskt

Tider:

Näringsvärde:

Annons