Ustipci (Munkar) med låg fetthalt

Ustipci (Munkar) med låg fetthalt

Ustipci (Munkar) med låg fetthalt gjorda med vatten innehåller en låg fetthalt och är ett perfekt tillval för de som vill hålla nere fetthalten.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1/2 glas creme fraiche
  • 1 glas ljummet vatten
  • 2-3 tsk bakpulver
  • lite salt
  • mjöl vid behov

Instruktioner

Tid som behövs: 30 minuter

  1. Vispning

    Vispa ihop en deg av samtliga ingredienser, lägg till mjöl så att degen mjuknar som för en paj eller pizza.

  2. Kavling

    Ta en kavel och kavla ut degen så den blir fingertjock och skär i fyrkanter.

  3. Upphettning

    Hetta upp olja och sänk temperaturen omedelbart så ustipke (munkarna) inte steks för snabbt så de blir råa i mitten.

  4. Stekning

    Stek ustipke (munkarna) på svag värme tills de blir gyllenbruna.

  5. Maträtten

    Ta ut dem med en sked och servera.

Information

Kategori: Bakverk
Kök: Bosniskt

Tider:

Näringsvärde:

Annons