Kvrgusa

Kvrguša

Kvrguša är en extremt enkel maträtt med väldigt få ingredienser. Kvrguša kan tillagas på ett par olika sätt och detta recept är ett av dem. Detta receptet av Kvrguša innehåller inga konstigheter och tillagas väldigt fort.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingkött (ben, lår, kycklingbröst)
  • 1 msk vegeta
  • 7 msk olja
  • 6 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 500-600 ml mjölk

Instruktioner

  1. Separera kycklingköttet från benen och skär dem i små bitar och strö över vegeta.
  2. Stek köttbitarna sedan på alla sidor i 10 minuter i en stekpanna med 3 msk uppvärmd olja.
  3. Rör ihop en smet av äggen med mjöl, salt samt mjölk och låt smeten sedan stå 10-15 minuter.
  4. Häll resten av oljan i en ugnsfast form och värm den. När oljan blivit varm i ugnen häll på en tredjedel av smeten. Sedan sprider du ut köttet i formen och häller på resten av smeten.
  5. Baka sedan i förvärmd ugn vid 210°C i cirka 20-30 minuter.
  6. Klart, servera och njut!