Kök: Kroatiskt
Kroatiska köket är den matkultur och de mattraditioner som finns i Kroatien och omfattar en rad kroatiska rätter och traditioner runt mat och dryck.
Det kroatiska köket är heterogent och varje region har egna kulinariska traditioner. Kroatien är på grund av detta känt som regionernas kök.
De regionala skillnaderna i urvalet av livsmedel och matlagningsmetoder är mest noterbara mellan inlandet och den Adriatiska kusten. Flera av de lokala varianterna går dock att finna i hela landet.
Det traditionella kroatiska kökets huvudsakliga influenser kommer från Österrike, Ungern, Italien och sydöstra Europa.

Sura majrovor
Perfekta sura majrovor för dem som älskar och för dem som inte älskar majrovor, alla kommer njuta av detta underbara och enkla recept av sura majrovor....

Fylld Pljeskavica
Punjena Pljeskvica (Fylld Pljeskavica). Pljeskavica kan kallas för Balkans Hamburgare, serverad i lepinja eller med pommes frites är det en fantastisk...

Dalmatinsk Peka
Dalmatinska Peka ispod saca. Dalmatisk Peka är en kroatisk maträtt ifrån den södra kustregionen Dalmatien (Kr.Dalmacija) den serveras såväl i hemmet...

Munkar (Fritule) snabbt
Munkar (Fritule), en liten härlig deg upplevelse från Dalmatien. Krispigt och gott får varje människa att häpna över den fantastiska smaken....

Bönor ala Medelhavet
Gröna Bönor ala Medelhavet är en riktig klassiker! Serveras gärna varmt och frsächt. Kan serveras med annat kött och med till exempel kokt fisk!...