Munkar (Fritule), en liten härlig deg upplevelse från Dalmatien. Krispigt och gott får varje människa att häpna över den fantastiska smaken. Detta recept är ett recept att snabbt laga till Fritule.
Ingredienser
- deg
- 4 dl yoghurt
- 2 ägg
- 20 gram vaniljsocker
- 2 tsk socker
- 20 msk mjöl
- 12 gram bakpulver
- 1 msk konjak
- olja till stekning
- salt
Instruktioner
Tid som behövs: 30 minuter.
- Blandningen
Blanda alla ingredienser för att erhålla en jämn blandning. Om du ser att blandningen är svag (vattnig) lägg i ytterligare några matskedar mjöl!
- Stekningen
Ta ut en full sked med smet från blandningen och häll den i stekpannan och stek i den heta oljan. Oljan får inte vara för varm!
- Färgen
Så fort den får den färg, vrid den åt det andra hållet och låt den steka tills den fått fin färg där också. När den börjar röra sig fritt och vackert i oljan så är den i princip klar.
- Absorbering
Ta ur stekpannan och lägg i en skål. Sätt papper runt den så att resterande överflödig olja absorberas upp.
- Upprepning
Upprepa steg 2, 3 och 4 tills all smet är stekt färdig.
- Maträtten
När all smet är färdigstekt så kan ni servera med strösocker.