Gula bönor med kalvkött. Riktigt god förrätt med extremt goda bönor och kalvkött som dess drivkraft! Måste ätas för att uppskattas.
Ingredienser
- 100 g lök
- 300 g kalvkött
- 1/2 tsk peppar
- salt
- 250 g skalade tomater
- 100 ml tomatjuice
- 2 vegetabiliska kuber
- 1 liter vatten
- 600 g frysta gula bönor i skidor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk hackad persilja
- 60 g pasta
Instruktioner
Tid som behövs: 45 minuter.
- Löken
Stek löken i olja
- Stekningen
Lägg i tärnat kalvkött, lite salt, peppar och stek genom att tillsätta vatten i 15-20 minuter.
- Kokningen
Tillsätt sedan tomatsås, tomatjuice och vegetabiliska kuben. Häll i hett vatten och när kokningen börjar rör ner de gula bönorna och låt sjuda i ca 10 minuter.
- Maträtten
Vid slutet av tillagningen, rör i den hackade vitlöken och pastan som du sedan tidigare kokat och luftat från det resterande vattnet. Servera och njut!