Kvrgusa är en extremt enkel maträtt med väldigt få ingredienser. Kvrgusa kan tillagas på ett par olika sätt och detta recept är ett av dem. Detta receptet av Kvrgusa innehåller inga konstigheter och tillagas väldigt fort.
Ingredienser
- 1 kg kycklingkött (ben, lår, kycklingbröst)
- 1 msk vegeta
- 7 msk olja
- 6 ägg
- 150 g vetemjöl
- ½ tsk salt
- 500-600 ml mjölk
Instruktioner
Tid som behövs: 55 minuter
- Skärning
Separera kycklingköttet från benen och skär dem i små bitar och strö över vegeta.
- Stekning
Stek köttbitarna sedan på alla sidor i 10 minuter i en stekpanna med 3 msk uppvärmd olja.
- Smeten
Rör ihop en smet av äggen med mjöl, salt samt mjölk och låt smeten sedan stå 10-15 minuter.
- Ugnen
Häll resten av oljan i en ugnsfast form och värm den. När oljan blivit varm i ugnen häll på en tredjedel av smeten. Sedan sprider du ut köttet i formen och häller på resten av smeten.
- Bakning
Baka sedan i förvärmd ugn vid 210°C i cirka 20-30 minuter.
- Maträtten
Klart, servera och njut!