Sura majrovor

Sura majrovor

Perfekta sura majrovor för dem som älskar och för dem som inte älskar majrovor, alla kommer njuta av detta underbara och enkla recept av sura majrovor. Denna variant är en liten kroatisk variant på sura majrovor.

Ingredienser

  • 1 stor gullök
  • 1 stor morot
  • 250 g sura majrovor
  • 250 ml passerade tomater
  • 1 persilja blad
  • salt
  • peppar
  • kryddor efter smak

Instruktioner

Tid som behövs: 55 minuter.

Här nedan kommer en beskrivande följd på hur ni kan fixa denna maträtten. Bilder är illustrationer och ej för denna rätt.

  1. Finhackning

    Fin hacka den stora gula löken och låt den fräsa tills den fått en gyllene färg en jättefin kastrull.

  2. Sjudning

    När löken fått en fin gyllene färg så släng in den stora skalade moroten. Släng in också de skalade och skivade majrovorna och vatten i kastrullen med löken. Häll i så mycket vatten så allting täcks. Låt sedan allt sjuda i en behaglig värme i cirka 30 minuter.

  3. Kokning

    Efter att allt sjudit i cirka 30 minuter så skall ni tillsätta passerade tomater, även kallat för tomatpuré, och kryddor såsom salt och peppar. Lägg gärna till extra kryddor efter egen smak ifall ni önskar. När ni gjort detta så låt det koka i ytterligare 20 – 25 minuter så allt smälter samman i en oförglömlig resonans av ljuvlig smak av mat.

  4. Maträtten

    Nu är det klart och ni kan njuta av er fantastiska maträtt, men först ta och hacka bladet av persilja och strimla det över i kastrullen.

    Sura majrovor