Ustipci (Munkar) med låg fetthalt gjorda med vatten innehåller en låg fetthalt och är ett perfekt tillval för de som vill hålla nere fetthalten.
Ingredienser
- 1 ägg
- 1/2 glas creme fraiche
- 1 glas ljummet vatten
- 2-3 tsk bakpulver
- lite salt
- mjöl vid behov
Instruktioner
Tid som behövs: 30 minuter.
- Vispning
Vispa ihop en deg av samtliga ingredienser, lägg till mjöl så att degen mjuknar som för en paj eller pizza.
- Kavling
Ta en kavel och kavla ut degen så den blir fingertjock och skär i fyrkanter.
- Upphettning
Hetta upp olja och sänk temperaturen omedelbart så ustipke (munkarna) inte steks för snabbt så de blir råa i mitten.
- Stekning
Stek ustipke (munkarna) på svag värme tills de blir gyllenbruna.
- Maträtten
Ta ut dem med en sked och servera.