Fritule

Fritule (Munkar) snabbt

Fritule (Munkar), en liten härlig deg upplevelse från Dalmatien. Krispigt och gott får varje människa att häpna över den fantastiska smaken. Detta recept är ett recept att snabbt laga till Fritule.

Ingredienser

  • deg
  • 4 dl yoghurt
  • 2 ägg
  • 20 gram vaniljsocker
  • lite salt
  • 2 tsk socker
  • 20 matsked mjöl
  • 12 gram bakpulver
  • 1 msk konjak
  • Olja till stekning

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser för att erhålla en jämn blandning. Om du ser att blandningen är svag (vattnig) lägg i ytterligare några matskedar mjöl!
  2. Ta en sked och ta ut från blandningen en full sked smet, häll sedan smeten i och stek i den heta oljan. Oljan får inte vara för varm!
  3. Så fort den får den färg, vrid den åt det andra hållet och låt den steka tills den fått fin färg där också. När den börjar röra sig fritt och vackert i oljan så är den i princip klar.
  4. Ta ur stekpannan och lägg i en skål. Sätt papper runt den så att resterande överflödig olja absorberas upp.
  5. Strö socker på den och servera.