Nudlar med svamp

Nudlar med svamp

Nudlar med svamp är en extremt snabb och relativt enkel matträtt som alla tycker om. Nudlar med svamp kan tillagas med många olika sorters svampar och har man i flera olika sorters svamp så blir maträtten än mer rikare på näring.

Ingredienser

  • 300 g breda bandpasta
  • 1 lök
  • 3 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g färska svamp (kantareller, champinjoner etc.)
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 ml vitt vin
  • 30 g smör
  • 150 g keso
  • 200 ml vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 persilje blad
  • 1 msk vegeta

Instruktioner

  1. Rengör svampen och skär den i skivor.  Finhacka sedan löken, vitlöken och persiljan.
  2. Värm oljan och stek den finhackade löken och svampen. Tillsätt vegetan och häll på vinet och låt sjuda tills svampen mjuknat. Tillsätt därefter vitlöken och peppar.
  3. Koka bandpastan i saltat vatten och var noga med att inte överkoka pastan.
  4. I en bred kastrull så tillsätt smör, den avrunna pastan, keso, gräddfil, äggulan och svampen som sjudit klart. Värm upp allt i kastrullen och tillsätt persiljan.
  5. Efter några minuter så är det klart! Njut!