Fåraherdens sallad

Coban Salata

Coban salatsi, eller fåraherdens sallad översatt till svenska. Är ursprungligen en turkisk sallad som serveras över stora delar av Balkanhalvön. Det är en lätt sallad som går bra att använda som tillbehör till huvudrätten, eller med bröd som förrätt. Passar utmärkt på sommarhalvåret.

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 1 gullök
  • 3 gröna smala starka paprikor
  • 0.5-1 dl olivolja
  • 2 citroner
  • några färska nypor persilja
  • salt
  • peppar

Instruktioner

Tid som behövs: 15 minuter

  1. Blandningen

    Börja med att hacka tomat och paprika till mindre tärningar, samt skiva löken. Blanda ihop allt i en skål tillsammans med persiljan och ställ in i kylskåpet.

  2. Maträtten

    Blanda nu ihop juicen ifrån citronerna, olivolja, salt och peppar i en liten burk och skaka om. Detta är salladens dressing, spara dressingen i burken och häll den över salladen före servering.

Information

Kategori: Efterrätt, Förrätt
Kök: Bosniskt
Portioner: 4

Tider:

Total tid: 15 minuter

Näringsvärde:

Annons