Gomboce (Nudlar) är en utsökt dessert som alla älskar att äta! Barn som äldre har alltid älskat denna dessert och den kan serveras till allt!
Ingredienser
- torkade plommon
- 5 msk ströbröd
- 5 msk socker
- 5 msk kanel
- 200 g smör
- 1 msk olja
Instruktioner
Tid som behövs: 50 minuter.
- Degen
Rulla ut degen och sträck ut den till en tjocklek av 3-4 mm och skär den i 8 * 8 cm fyrkanter.
- Bollen
Placera 1 plommon per fyrkant och rulla ihop till en boll.
- Kokning
Koka plommon bollarna i en kastrull med kokande vatten.
- Stekning
Under tiden, tillsätt ströbrödet och det smälta smöret i en panna med 1 msk olja och stek bollarna så ströbrödet fastnar inom en kort tid.
- Maträtten
Ta ut bollarna ut stekpannan och servera varmt. Häll på det blandade sockret med kanelen på bollarna och njut av måltiden!