Nudlar

Gomboce

Gomboce (Nudlar) är en utsökt dessert som alla älskar att äta! Barn som äldre har alltid älskat denna dessert och den kan serveras till allt!

Ingredienser

  • torkade plommon
  • 5 msk ströbröd
  • 5 msk socker
  • 5 msk kanel
  • 200 g smör
  • 1 msk olja

Instruktioner

Tid som behövs: 50 minuter

  1. Degen

    Rulla ut degen och sträck ut den till en tjocklek av 3-4 mm och skär den i 8 * 8 cm fyrkanter.

  2. Bollen

    Placera 1 plommon per fyrkant och rulla ihop till en boll.

  3. Kokning

    Koka plommon bollarna i en kastrull med kokande vatten.

  4. Stekning

    Under tiden, tillsätt ströbrödet och det smälta smöret i en panna med 1 msk olja och stek bollarna så ströbrödet fastnar inom en kort tid.

  5. Maträtten

    Ta ut bollarna ut stekpannan och servera varmt. Häll på det blandade sockret med kanelen på bollarna och njut av måltiden!

Information

Kategori: Efterrätt
Kök: Serbiskt

Tider:

Näringsvärde:

Annons