Vojvodjanski Paprikas

Paprikasoppa från Vojvodina

Paprikasoppa från Vojvodina, en delikatess. Paprikasoppa serveras gärna varm med sallad som till exempel frisk grönsallad, kål sallad, med tomater osv. Med paprikasoppan kan man lägga till nudlar, till exempel klimpar gjorda av ägg, mjöl och vatten, som man kokar i saltat vatten och tillsätter till paprikasoppan.

Ingredienser

  • 1 hemgjord rökt korv eller valfritt kött
  • 1,5 kg röd potatis
  • 2 st lagerblad
  • 3 st stora gullökar
  • Salt
  • Vegeta
  • 1 tsk färsk röd peppar
  • 1 st tomat
  • 1 st paprika

Instruktioner

  1. Hacka löken fint, häll i olja/smör i en kastrull och fräs löken. Innan löken mjuknat upp lägg i den fint hackade korven/köttet och låt fräsa en stund till.
  2. Efter det, tillsätt hackad söt röd paprika och stek ett par minuter! Tillsätt salt, krydda/vegeta, peppar för den som vill ha samt lagerblad.
  3. Tvätta potatisen och riv den med rivjärn längsgående tjocka trianglar. Vi tillsätter sedan potatisen och fyller på med vatten tillräckligt för att vältra potatisen!
  4. Vi lägger in en hel tvättad tomat och en paprika och rör om. Det är mycket viktigt att grytan sjuder på svag värme tills det nästan kokar.
  5. Vi får inte röra i grytan utan bara skaka om!
  6. Tio minuter innan det är klart lyft upp locket så ångan försvinner och låt en liten öppning finnas kvar så att paprikasoppan blir tjock.
  7. Klart!