Gröna Bönor ala Medelhavet är en riktig klassiker! Serveras gärna varmt och frsächt. Kan serveras med annat kött och med till exempel kokt fisk! Bönor är nyttiga då de hjälper till med vikten och motverkar cancer!
Ingredienser
- salt
- 4 kalvkötts kotletter (600g)
- 1 msk olivolja
- 100 g gullök
- 1 hel vitlöks klyfta
- 500 g tomater
- 2 msk vegeta
- 2 msk hackad basilika
- 1 msk hackad persilja
Instruktioner
Tid som behövs: 40 minuter.
Här nedan kommer en beskrivande följd på hur ni kan fixa denna maträtten. Bilder är illustrationer och ej för denna rätt.
- Rengörning
Rengör gröna bönor, klipp, tvätta och koka i saltat vatten i 15-20 minuter.
- Kokning
Koka löken i olivolja. Tillsätt vitlök, skalade tärnade tomater och strö över lite vegeta och låt koka i tio minuter.
- Rörning
Rör i de rengjorda bönorna och strö med basilika och persilja.
- Maträtten
Slå kalvkötts kotletterna, salta och stek dem i het olja på varje sida i cirka 3 minuter. Servera därefter maträtten!