Nudlar med svamp är en extremt snabb och relativt enkel matträtt som alla tycker om. Nudlar med svamp kan tillagas med många olika sorters svampar och har man i flera olika sorters svamp så blir maträtten än mer rikare på näring.
Ingredienser
- 300 g breda bandpasta
- 1 lök
- 3 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g färska svamp (kantareller, champinjoner osv.)
- salt
- svartpeppar
- 100 ml vitt vin
- 30 g smör
- 150 g keso
- 200 ml vispgrädde
- 1 äggula
- 1 persilje blad
- 1 msk vegeta
Instruktioner
Tid som behövs: 35 minuter.
- Rengöring
Rengör svampen och skär den i skivor. Finhacka sedan löken, vitlöken och persiljan.
- Uppvärmning
Värm oljan och stek den finhackade löken och svampen. Tillsätt vegetan och häll på vinet och låt sjuda tills svampen mjuknat. Tillsätt därefter vitlöken och peppar.
- Kokning
Koka bandpastan i saltat vatten och var noga med att inte överkoka pastan.
- Kastrullen
I en bred kastrull så tillsätt smör, den avrunna pastan, keso, gräddfil, äggulan och svampen som sjudit klart. Värm upp allt i kastrullen och tillsätt persiljan.
- Maträtten
Efter några minuter så är det klart! Njut!