Nudlar med svamp

Nudlar med svamp

Nudlar med svamp är en extremt snabb och relativt enkel matträtt som alla tycker om. Nudlar med svamp kan tillagas med många olika sorters svampar och har man i flera olika sorters svamp så blir maträtten än mer rikare på näring.

Ingredienser

  • 300 g breda bandpasta
  • 1 lök
  • 3 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g färska svamp (kantareller, champinjoner osv.)
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 ml vitt vin
  • 30 g smör
  • 150 g keso
  • 200 ml vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 persilje blad
  • 1 msk vegeta

Instruktioner

Tid som behövs: 35 minuter

  1. Rengöring

    Rengör svampen och skär den i skivor. Finhacka sedan löken, vitlöken och persiljan.

  2. Uppvärmning

    Värm oljan och stek den finhackade löken och svampen. Tillsätt vegetan och häll på vinet och låt sjuda tills svampen mjuknat. Tillsätt därefter vitlöken och peppar.

  3. Kokning

    Koka bandpastan i saltat vatten och var noga med att inte överkoka pastan.

  4. Kastrullen

    I en bred kastrull så tillsätt smör, den avrunna pastan, keso, gräddfil, äggulan och svampen som sjudit klart. Värm upp allt i kastrullen och tillsätt persiljan.

  5. Maträtten

    Efter några minuter så är det klart! Njut!

Information

Kategori: Huvudrätt
Kök: Serbiskt
Portioner: 4

Tider:

Total tid: 35 minuter

Näringsvärde:

Annons