Ustipci (Munkar) lätt eller helt enkelt munkar som det kan heta på svenska är fin delikatess på Balkan. Äts av alla och gillas av alla. En perfekt aptitretare för alla människor.
Ingredienser
- 1 ägg
- 200 gr mjöl
- 2-3 tsk bakpulver
- salt
- 1,5 dl yoghurt
- olja för stekning
Instruktioner
Tid som behövs: 30 minuter.
- Vispning
Vispa ägget med yoghurt, salt och tillsätt mjöl och bakpulver så det blir en fin deg av det.
- Kavling
Ta en kavel och kavla ut degen så den blir fingertjock och skär i fyrkanter.
- Upphettning
Hetta upp oljan och sänk temperaturen omedelbart så ustipke (munkarna) inte steks för snabbt så de blir råa i mitten.
- Stekning
Stek ustipke (munkarna) på svag värme tills de blir gyllenbruna.
- Maträtten
Ta ut dem med en sked och servera gärna med Ajvar.