Ustipke (Munkar) med mjölk

Ustipke (munkar) gjorda med hjälp av mjölk är en underbar variant som man som matälskare bara måste njuta av. Detta är en liten annorlunda upplevelse än med andra varianter av ustipke (munkar) och bara måste provas.

Ingredienser

  • 450 g vetemjöl
  • 450 ml mjölk
  • 2 msk plommonbrännvin
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 190 g vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1/2 tsk socker
  • 20 g jäst
  • 70 g margarin
  • olja för stekning

Instruktioner

  1. Späd jästen med ca 50 ml ljummen mjölk, tillsätt socker och låt den jäsa i några minuter.
  2. Blanda i mjölet med det smälta margarinet, vaniljsocker, citronskal, plommonbrännvin, jäst och äggula. Tillägg den återstående ljumma mjölken och  skapa en smidig deg och låt den stå i ca 15 minuter.
  3. Ta en kavel och kavla ut degen så den blir fingertjock och skär i fyrkanter.
  4. Hetta upp oljan och sänk temperaturen omedelbart så ustipke (munkarna) inte steks för snabbt så de blir råa i mitten.
  5. Stek ustipke (munkarna) på svag värme tills de blir gyllenbruna.
  6. Ta ut med sked och servera.